Kobberkunst

Efter 17 år i mit kunstneriske virke ville lysten og udviklingen, at jeg begyndte et sideløbende arbejde med et mere skulpturelt udtyk på kobberplader i 3D format.

Temaèt her er ofte eksistentielt og indenfor samtiden.
Med andre ord, hvad er værdièr for et menneske…

Min årlange erfaring og fordybelse i patinerings teknikker udvilket gennem tiden bliver nu videreudviklet på kobberplader. Kobberpladerne bliver enkeltvis formmæssigt udført i hånden. Der indgår graverings arbejde eksempelvis tekster, citater, egne digte og mønstre afhængigt af tema/emnet.
Værkerne fremtræder i skulpturel 3D form og beskureren får derigennem en oplevelse fra flere vinkler. Dette sidestiller jeg lidt med, hvordan mennesker har forskellige perspektiver på livet. Da livet har flere aspekter fra flere vinkler.
På baggrunden af værket dannes der naturlige skygger og lys i takt med dagens naturlige cyklus. Dette opleves via. de forskellige elementer, som er implementeret i værket.
Værkerne bliver derved mere levende på sin egen unikke måde. Elementerne er kobberstøbt, udskåret andre er fundet i naturen og indgår som en del af billedets tema/emne.
Udtrykket fremstår råt, rustikt, æstetisk, eksklusivt og håndværksmæssigt kunstnerisk udformet.
Materialevalget er ofte også med en tanke på bæredygtighed.

Et udsnit af værkerne kan ses i gallerierne herunder.