Tanken bag

 
 
 
 

Tanken bag…

 

Mit oprindelige udgangspunkt var musik-collager inspireret af den autentiske historie om kastrat sangeren Farinelli fra renæssance tiden.

 

 

Tanken bag

Renæssancen, gotisk og barok tiden har altid været mit udgangspunkt og det trak mig på research rejser til primært Rom. Bygningerne fra den tid, gamle historiske dokumenter, relikvier og elementer med patina har autencitet, sjæl og karisma.

 

 

At stå med originale elementer i hånden og tænke hvilke hænder, de har været igennem? Eksempelvis våbenskjold på en gammel mønt kan føre én tilbage til menneskets oprindelige historiske rødder. Gennem tiden har jeg udviklet patineringsteknikker, der primært består af irring af kobber, guld og messing, som er en langsommelig proces.

 

 

På rejserne finder jeg disse gamle elementer, som jeg har valgt at forevige i værkerne.

 

 

 

Alle værkerne er stemplet bagpå med personligt segl, årstal og signatur samt med en bekrivelse af, hvor elementerne er fundet og med en latinsk oversættelse i de værker, hvori der indgår latinske tekster.

 

 

Det er min helt store drivkraft at viderebringe en nysgerrighed og positiv historisk dialog om de forgangne storhedstider i Europa.